sâmbătă, 27 iunie 2009

CASA NEAMULUI ORTODOX

Într-o lume în care copiii învaţă de la dumnezeul ecranelor, unde părinţii sunt creştini doar în zi de mare sărbătoare, în care a vorbi despre mântuire pentru mai toţi devine ruşine, unde valorile morale nu mai sunt de preţ nici măcar în ale copiilor manuale, într-o lume în care altruismul, până şi iubirea devin atât de uşor suspectate de neregulă, unde nu se mai oferă decât cu interes, în care iubirea nu îmbracă toate formele de manifestare, exprimată fiind unui cerc tot mai restrâns de persoane, unde egoismul se aşează la baza noii ordini mondiale, unde a trăi bine se învaţă a te gândi doară la tine, cineva totuşi se gândeşte la toţi.

În apropierea Casei Poporului se va ridica în curând o clădire mai înaltă decât aceasta, ce va deţine spaţii de cazare, parcare subterană, numeroase lifturi, spaţii comerciale, întregul complex purtând denumirea de Catedrala Mântuirii Neamului şi se estimează a costa cca. 400 milioane euro, investiţie ce va fi susţinută de banii contribuabililor, amortizată în timp pe parcursul a câtorva generaţii de suflete eutanasiate.

Retineti va rog: Dumnezeu nu-i simbol şi nu vine a se întâlni cu omul la mall, iar în plină criză aceasta nu reprezintă o altă formă de tupeu pe bani publici?

5 comentarii:

  1. Ma alatur si eu protestului tau, Iulius !! Foarte de acord cu tine... Mie imi pare rau ca m-am exprimat poate chiar si mai dur pe blogul unui prieten (am zis ca... cea care scrie nu e Cristiana.. e SPAM !!!)
    Desi inteleg bine situatia din punct de vedere spiritual, ca o neputinta a conducatorilor sa gestioneze o viata echilibrata si curata, sa indrepte energia poporului catre ceva util, cu adevarat ortodox.. Of! totusi asta este! nu pot sa nu ma revolt. Ma potolesc repede, dar iar ma necajesc un picut ori de cate ori imi aduc aminte...
    Poate totusi se vor trezi din toata afacerea asta... pentru BOR chiar este o mare afacere...
    Doamne iarta-ne!
    doamne ajuta-ne!

    RăspundețiȘtergere
  2. Capra raioasa cu coda-n sus!
    Ne mantuim cam scump.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai, Iulius, eu tin la prietenii mei, chiar daca problemele ma tin strans in brate, mai arunc un ochi pe ici pe colo..
    Chiar sa stii ca am intrebat sincer.. Sper ca totul este bine cu tine!
    Daca ai fost in vacanta ma bucur pentru tine. Eu sper sa plec imediat dupa bilant la Botosani si de acolo sa ajung musai in Rarau. Daca nu ma mobilizez nici acum, imi schimb parerea despre mine!! Am ratat Retezatul, Rarăul sper să nu-l ratez!!
    Toate cele bune!!

    RăspundețiȘtergere