miercuri, 29 iulie 2009

INTELEGERE

A iubi nu este suficient far’ a si intelege.

Suna banal, insa poti iubi fara a-ti fi inteleasa trairea, dureros atunci cand se intampla din partea subiectului caruia ii este inchinat patosul tau; totodata poti fi iubit fara a intelege iubirea celuilalt.

Un proces atat de complex in care nu doar chimia anima inima, pana si sufletul, ci mai ales in care ratiunea este cea care ajuta, cautand si afland raspuns, a intelege dincolo de tine, care este optica celuilalt.

Si nu este suficient, caci privind in jur la cazuri reusite, la situatii mai putin bune, la retete de succes sau la altele nu tocmai de reusita –mai devreme sau mai tarziu va apare ceva care va arunca voal de indoiala peste iubire, peste retete, tratate, peste cei doi protagonisti.

Pana cand cauta-vom raspuns, asteptand efecte din ale altora retete cand la-ndemana avem demulta vreme autentica reteta apartinand chiar sursei adevaratei dragoste.
Daca cei doi sunt racordati acestei surse primordiale, daca vor intelege punctul de vedere apartinand celui ce detine optica cea mai vasta, atunci vor ajunge a vedea si intelege multe…si intelegand vor ajunge a iubi…adevarat si cu inteles in orice context