sâmbătă, 14 martie 2009

PNEUMAPURIFICARE

OMUL, o fiinta minunata, un amestec ciudat, de nimeni cunoscut, nici macar de geneticieni, care ca manifestare, sub aspectul comportamentului, mereu fascinant va ramane si pentru psihologi; ajunsi fiind pe o anumita treapta a evolutiei, caracterizata si prin actualul nivel tehnologic, suntem simpli constatatori ai minunilor ce ne-nconjoara, cat si a celor ce ne alcatuiesc fiinta.

S-au descoperit de curand genele responsabile de inteligenta, longevitate, afectivitate, dragoste etc, putem comanda copii cu ochii albastri, fata sau baiat, cu fel de fel de calitati si predispozitii; am ajuns, depasind poate destul de riscant, o limita dincolo de care, anumiti savanti nu numai ca reusesc a se juca cu caramizile vietii, reusesc sa replice viata, sa creeze un anumit tip de viata. Am devenit probabil, palizi copiatori ai propriilor nostri creatori.

De ce propria creatie paleste in fata actului propriei noastre creatii?
Fiindca aparitia vietii, unii se gandesc astazi la panspermie (aparitia ei din univers, purtata pe un corp ceresc, lovind si fecundand pamantul), eu la pneumaturgie (alegerea insuflarii vietii materiei inerte) s-a facut nu replicand, reproducand in conditii de laborator, cu instrumente din ce in ce mai sofisticate, actul originar, cel de magie, ci ma gandesc ca a avut loc prin insuflarea pneumei (a spiritului, duhului, a acelui ceva ce ordoneza sublim caramizile vietii).

Stiati ca avem in comun cu cimpanzeii cca. 98% din materialul genetic si cca. 50% cu drosophila melanogaster (celebra musculita de otet)?
Ce ne diferentiaza, in conditiile in care toata VIATA, are in compozitie cam aproximativ acelasi material, aceleasi caramizi, acelasi lut?

Ei da, da, da, ma gandesc acum, ca ceea ce confera diversitate vietii, unicitate fiecaruia dintre noi, nu sunt principiile enumerate de Darwin, nicidecum, ci tocmai dispunerea caramizilor vietii, potrivit unui plan, proiect, program genial, de-o logica mult prea-nalta!

Ma gandesc ca suntem programati, scrisi demult in celebra carte a vietii, insa programul prezinta se pare libertatea alegerii, cel putin comportamentul (am spus candva, si am sa reiau altadat', ca alegerea este actul intocmai similar cauzei prime originii noastre), este asadar rezultatul fiecarei alegeri!
Ma gandesc acum, ca omul a fost proiectat cu un mare gol launtric, lasat fiind, sa si-l umple cu fiecare alegere facuta!
Ca sa alegem bine, spre propriul bine cat mai ales a semenilor din jur, avem nevoie de o alta actiune a pneumei, de asta dat' de o pneumapurificare, ce ar putea realiza la nivelul fiecarei persoane o metanoia, o rasturnare a felului in care gandim si ne comportam, instituind astfel un stil de viata sanatos, neafectat sau prea putin, fiind de vremurile actuale!
De dorim s-o simtim, de asta data e alegerea noastra!