miercuri, 24 decembrie 2008

DRAGOSTEA









Mi-au mai ramas cateva minute inainte de a porni spre casa. Insa nu ma pot abtine a asterne aici ceva din cele ce le simt acum, astazi 24 decembrie - ajunul nasterii domnului, intruparea iubirii absolute.


Citez din Intaia epistola a lui Pavel catre corinteni, capitolul 13 = DRAGOSTEA:


"Chiar daca asi vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor. Si chiar daca as avea darul proorociei, si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta asa incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.


Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.


Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, sufera totul.


Dragostea nu va pieri niciodata. Proorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit. Caci cunoastem in parte, si proorocim in parte; dar cand va veni ce este desavarsit, acest >in parte<> se va sfarsi.
Cand eram copil vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gandeam ca un copil; cand m-am facut om mare, am lepadat ce era copilaresc.
Acum, vedem ca-ntr-o oglinda, in chip intunecos; dar atunci, vom vedea fata in fata. Acum, cunosc in parte; dar atunci, voi cunoaste deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin.

Acum dar raman aceste trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este DRAGOSTEA."

Cum vi se pare dragii mei? Mie.... fantastic prea putin exprimat; si tocmai de aceea prefer, fiindca si timpul ma preseaza, acasa neputandu-ma teleporta:), sa nu comentez prea multe; evident multe, si noi avea-vom de exprimat atunci cand trai-vom, simti-vom cu adevarat acest sentiment, aceasta stare.