luni, 25 mai 2009

SUFLETE EUTANASIATE

Imbracati in sutana, in halate negre, doctorii sufletelor noastre ne prescriu de multa vreme aceleasi bizantine retete, cuprinzand remedii expirate vremilor actuale, practicand acelasi vechi ritual al eutanasierii sufletului.
Ajunga! Cel putin mie aceste medicamente-surogat, compensate din fondul asigurarilor desarte.
Murim in fiecare zi cu zambetul pe buze si cu credinta asigurata ca vom pasi de aici, din "gradina maicii domnului" in gradina edenului, doar etichetati fiind imediat dupa nastere drept crestini, primind inconstientul botez al cristelnitei.
Gata! Un prim pas: sa constientizam ca bolile lumii de astazi nu se mai pot trata cu iluzii, precum cancerul incercand a fi tratat cu placebo.
Dragi doctori, voi detineti cheile cerurilor, insa blocati semenilor accesul, nici voi nu intrati si nici pe cei ce vor sa intre, nu-i lasati sa intre... caci va incapatanati de sute de ani a ramane in usa traditiei, dincolo de care mereu o alta asteapta a fi deschisa!
Dragi teologi, voi detineti sub nas autentica reteta, insa intarziati pacientilor vostri vindecarea, utilizand cu incapatanare acelasi vechi instrumentar, aceleasi vechi totodata expirate metode, punandu-va voua insiva viata viitoare in pericol caci vai...pretindeti a trata bolile zilelor de azi!Le tratati?, priviti cu totii jur imprejur!

O realitate dureroasa: sfinti de carton, apa de ploaie, moaste de caine..somnul ratiunii...neimplicare misionar-social-educationala...lume tot mai bolanda...afaceri sfinte prospere in plina durere...ajuns-ati prea departe cutume desarte...prea multe suflete eutanasiate!