miercuri, 31 decembrie 2008

...O NOUA CONTINUARE...













LA MULTI ANI SI MULTA SANATATE DORESC FIECARUIA IN FIECE ZI!

SI SA ARATI MAI DES ASA!
OCHII A TI-I PASTRA CAT MAI LIMPEZI, CURATI, LUMINOSI!

...CONTINUARE...

La un moment dat, o buna credinta, adanc demult cred in suflet infipta, de-a altora perceptii atinsa, iesit-a ieri seara din minte, tasnind din ea puternice ganduri, ce incerca-voi a le da viata prin imagini, sunete, cuvinte.




Diamantul este un mineral nativ şi în acelaşi timp o piatră preţioasă. Din punct de vedere chimic este una din formele de existenţă ale carbonului pur.

Asemeni lui, omul este o manifestare a aceluiasi element carbonul, unul dintre elementele cele mai raspandite in natura, intalnit atat in lumea minerala cat si in cea organica (definita drept o chimie a carbonului), la randu-i fiind o piatra pretioasa.

Diamantele iau naştere de regula la adâncimi mari (150 km), unde sunt temperaturi (1200-1400 °C) şi presiuni ridicate insa microdiamantele pot lua naştere si la căderea meteoriţilor mari pe Pământ (ex. craterul Barringer), creându-se condiţiile necesare pentru formarea diamantului, prin existenţa unor presiuni şi temperaturi ridicate şi prezenţa dioxidului de carbon. Vârsta diamantelor este foarte diferită, fiind diamante vechi de peste 3 miliarde de ani, dar şi diamante mai noi, care au vârsta de câteva sute de milioane de ani.
Circa 250 de tone de minereu trebuie să fie trecute printr-un procedeu de filtrare pentru ca, la final, să se poată ajunge la un cristal cu tăietura specifică, de un carat. ( sursa Wikipedia, enciclopedia liberă).

Omul ia fiinta la mari inaltimi, la cote mult prea inalte, prinde contur in trupul suficient de cald al mamei, si patrunde-n lume sub puternice presiuni fizice si emotionale din partea ambilor parinti, dar mai ales mamei. Printre conditiile aparitiei omului, cateva tone de iubire supuse unui continuu proces ce avea-va mereu nevoie de temperaturi si pasiuni ridicate.

Insa diamantele apar in forma bruta, nefinisata. (vezi imaginile de mai sus); vor trebui a fi taiate, finisate, slefuite; interesant este faptul ca din cauza durităţii ridicate, cristalele de diamant pot fi slefuite numai cu pulbere de diamant si din fulerita; tăietura indică modul cum este tăiat diamantul şi îi conferă acestuia strălucire; se referă la proporţiile şi finisajul diamantului; dintre cei 4 C, tăietura este singura contribuţie adusă de mâna omului, transformând o piatră preţioasă brută, neşlefuită într-un diamant faţetat şi şlefuit în diverse forme; după mii de experimente de-a lungul anilor, folosind formule matematice precise, tăietorul-şlefuitorul de diamante transformă în ziua de azi un diamant brut într-o piatră strălucitoare care reflectă şi refractă lumina. (http://ro.wikipedia.org/wiki/Diamant)

O piatra care REFLECTA si REFRACTA LUMINA.

Potrivit DEX a reflecta = a înfăţişa, a oglindi, a reprezenta dar si a cugeta, a medita, a chibzui, a contempla; a refracta = a-şi schimba direcţia la trecerea dintr-un mediu în altul.

Exclam: ce minunat!

OMUL reprezinta reflectarea creatorului/taietorului sau si prin ceea ce gandeste, face, nu face altceva decat sa refracte lumina primita de la sursa unica, primordiala, independenta, OBIECTIVA aflata intr-un cu totul alt mediu, independent d'al nostru, fie ca noi o percepem, ca vrem sau nu (aceasta lumina vine purtata pe stringuri dansandu-ne-n interior, refractandu-se functie de cat de bine finisati suntem) un exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=IVh0-jenY6s

Si cum credeti, ca taiati fiind de-a mainii bijutierului, fi-vom noi din ce in ce mai bine finisati dezvelindu-ne noi si noi fatete ale fiintei ce suntem, reflectandu-l pe acesta cat mai variat, refractandu-i lumina in toata paleta coloristica?; precum cristalelor de diamant ce pot fi slefuite numai cu pulbere de diamant si din fulerita, la fel cred ca ne vom slefui, finisa si noi descoperindu-ne noi fatete, intrand in relatii unii cu altii, lipsiti fiind de prejudecati si far' de teama, de pe-o aceeasi pozitie - a cunoasterii reciproce.