miercuri, 11 martie 2009

POVESTEA EI.......?

O altfel de poveste! Astazi una socanta...maine o alta mai frumoasa...toate vor veni, intrebari sa va ridice!
Astazi m-am gandit sa redau povestea ei, a ei sau poate...?; departe de mine gandul de a va speria, tocmai de aceea va anunt din debut ca filmul nu este de urmarit inaintea somnului de noapte :)!
Este o poveste, se pare adevarata, dincolo de mediatizarea din presa vremii, dincolo de comercializarea cazului (filme, documentare, site-uri, brosuri etc), dincolo de comentariile pro si contra fenomenului, dincolo de masurile aplicate ulterior de biserica catolica, ceva se pare ca s-a intamplat atunci, cu Anneliese, Anneliese Michel, fiinta tulburata de o alta fiinta sau de propria fiinta, poate ceva mult mai mult decat cazul autohton Tanacu.

Am urmarit filmul artistic cu multa vreme in urma ("Un caz de exorcizare"), cunoscand de atunci ca are la baza o poveste adevarata; cu ceva putin timp in urma, cautand o melodie, din care nu-mi suna decat anneli, anneli, necunoscand formatia (mi-am dat seama ulterior ca-mi sunau cei de la Timpuri noi), am dat intamplator peste clipurile in care aparea cazul real al povestii filmului:


http://www.youtube.com/watch?v=x4n9vK0_mdk
Nu cunosc ceea ce s-a intamplat, insa intotdeauna dupa ce-ai urmarit asa ceva, planeaza intrebarea si daca a fost? totusi ce-a fost? este suficienta doar explicatia medicului, psihologului? sau/si mai e nevoie de o alta perspectiva din care se poate privi si poate explica cazul? (ma gandesc aici, ca de cele mai multe ori, acceptand nemurirea noastra, fiintarea dupa moarte, credinta noastra in fond, ne gandim mai mult la Dumnezeu, la a sa manifestare, poate numai la El, far' sau cel putin, de prea putine ori, a ne gandi si la alte forte, alte manifestari).
Nu cunosc ceea ce s-a-ntamplat, insa foarte posibil ceva sa existe si sa se manifeste, in opozitie flagranta cu ceea, in ce/cine ne place celor mai multi dintre noi sa credem!