miercuri, 11 martie 2009

POVESTEA EI.......?

O altfel de poveste! Astazi una socanta...maine o alta mai frumoasa...toate vor veni, intrebari sa va ridice!
Astazi m-am gandit sa redau povestea ei, a ei sau poate...?; departe de mine gandul de a va speria, tocmai de aceea va anunt din debut ca filmul nu este de urmarit inaintea somnului de noapte :)!
Este o poveste, se pare adevarata, dincolo de mediatizarea din presa vremii, dincolo de comercializarea cazului (filme, documentare, site-uri, brosuri etc), dincolo de comentariile pro si contra fenomenului, dincolo de masurile aplicate ulterior de biserica catolica, ceva se pare ca s-a intamplat atunci, cu Anneliese, Anneliese Michel, fiinta tulburata de o alta fiinta sau de propria fiinta, poate ceva mult mai mult decat cazul autohton Tanacu.

Am urmarit filmul artistic cu multa vreme in urma ("Un caz de exorcizare"), cunoscand de atunci ca are la baza o poveste adevarata; cu ceva putin timp in urma, cautand o melodie, din care nu-mi suna decat anneli, anneli, necunoscand formatia (mi-am dat seama ulterior ca-mi sunau cei de la Timpuri noi), am dat intamplator peste clipurile in care aparea cazul real al povestii filmului:


http://www.youtube.com/watch?v=x4n9vK0_mdk
Nu cunosc ceea ce s-a intamplat, insa intotdeauna dupa ce-ai urmarit asa ceva, planeaza intrebarea si daca a fost? totusi ce-a fost? este suficienta doar explicatia medicului, psihologului? sau/si mai e nevoie de o alta perspectiva din care se poate privi si poate explica cazul? (ma gandesc aici, ca de cele mai multe ori, acceptand nemurirea noastra, fiintarea dupa moarte, credinta noastra in fond, ne gandim mai mult la Dumnezeu, la a sa manifestare, poate numai la El, far' sau cel putin, de prea putine ori, a ne gandi si la alte forte, alte manifestari).
Nu cunosc ceea ce s-a-ntamplat, insa foarte posibil ceva sa existe si sa se manifeste, in opozitie flagranta cu ceea, in ce/cine ne place celor mai multi dintre noi sa credem!

2 comentarii:

 1. Vezi si ceea ce am postat eu mai demult pe blogul meu, poate te orienteaza in parerea mea si discutam. la sfarsitul paginii este un Search in blog, pune Exorcizare" si cauta
  Din nefericire, cazurile sunt foarte reale, acolo unde este vorba despre asa ceva si nu despre altceva. Ar trebui sa avem preoti cu har care sa inteleaga asa ceva in modul cel mai profund. Este un fel de cura puternic compactizata, atat de compacta incat totul are efectul a 100 de pastile de antobiotic, luate deodata... Antibiotic pentru virusul neacceptarii vietii, pentru acceptarea sufletului satraiasca in acesta lume, caci lumea aceasta il va ajuta pentru eternitate...
  Este, de fapt, un fel de RECONECTARE... ei o numesc "exorcizare"... acum mi-am dat seama de asta...

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna Cristiana!
  Am sa parcurg si cele scrise de tine; adevarat ca ar trebui sa existe cred, mult, mult har pentru a se constitui drept leac unor asemenea manifestari!

  RăspundețiȘtergere