sâmbătă, 14 martie 2009

PNEUMAPURIFICARE

OMUL, o fiinta minunata, un amestec ciudat, de nimeni cunoscut, nici macar de geneticieni, care ca manifestare, sub aspectul comportamentului, mereu fascinant va ramane si pentru psihologi; ajunsi fiind pe o anumita treapta a evolutiei, caracterizata si prin actualul nivel tehnologic, suntem simpli constatatori ai minunilor ce ne-nconjoara, cat si a celor ce ne alcatuiesc fiinta.

S-au descoperit de curand genele responsabile de inteligenta, longevitate, afectivitate, dragoste etc, putem comanda copii cu ochii albastri, fata sau baiat, cu fel de fel de calitati si predispozitii; am ajuns, depasind poate destul de riscant, o limita dincolo de care, anumiti savanti nu numai ca reusesc a se juca cu caramizile vietii, reusesc sa replice viata, sa creeze un anumit tip de viata. Am devenit probabil, palizi copiatori ai propriilor nostri creatori.

De ce propria creatie paleste in fata actului propriei noastre creatii?
Fiindca aparitia vietii, unii se gandesc astazi la panspermie (aparitia ei din univers, purtata pe un corp ceresc, lovind si fecundand pamantul), eu la pneumaturgie (alegerea insuflarii vietii materiei inerte) s-a facut nu replicand, reproducand in conditii de laborator, cu instrumente din ce in ce mai sofisticate, actul originar, cel de magie, ci ma gandesc ca a avut loc prin insuflarea pneumei (a spiritului, duhului, a acelui ceva ce ordoneza sublim caramizile vietii).

Stiati ca avem in comun cu cimpanzeii cca. 98% din materialul genetic si cca. 50% cu drosophila melanogaster (celebra musculita de otet)?
Ce ne diferentiaza, in conditiile in care toata VIATA, are in compozitie cam aproximativ acelasi material, aceleasi caramizi, acelasi lut?

Ei da, da, da, ma gandesc acum, ca ceea ce confera diversitate vietii, unicitate fiecaruia dintre noi, nu sunt principiile enumerate de Darwin, nicidecum, ci tocmai dispunerea caramizilor vietii, potrivit unui plan, proiect, program genial, de-o logica mult prea-nalta!

Ma gandesc ca suntem programati, scrisi demult in celebra carte a vietii, insa programul prezinta se pare libertatea alegerii, cel putin comportamentul (am spus candva, si am sa reiau altadat', ca alegerea este actul intocmai similar cauzei prime originii noastre), este asadar rezultatul fiecarei alegeri!
Ma gandesc acum, ca omul a fost proiectat cu un mare gol launtric, lasat fiind, sa si-l umple cu fiecare alegere facuta!
Ca sa alegem bine, spre propriul bine cat mai ales a semenilor din jur, avem nevoie de o alta actiune a pneumei, de asta dat' de o pneumapurificare, ce ar putea realiza la nivelul fiecarei persoane o metanoia, o rasturnare a felului in care gandim si ne comportam, instituind astfel un stil de viata sanatos, neafectat sau prea putin, fiind de vremurile actuale!
De dorim s-o simtim, de asta data e alegerea noastra!

4 comentarii:

 1. Dar stii ca s-a descoperit ca cele cateva procente care despart omul de cimpanzeu fac practic imposibila evolutia cimpanzeului - si de altfel, a oricarei primate actuale - la stadiul de om?? De altfel, este chiar normal, eu abia astept sa se ajunga ajunga la concluzia ca nu avem stramos comun cu nici un fel de primata, pentru ca corpurile noaste au fost CREATE astfel incat sa aiba SECVENTE COMUNE DE CORPURI, de TRAIRE, caci spiritele lor invata din mentalul colectiv comun cu al oamenilor APUCAREA : cu mana, avand toate membrele apucatoare cu un deget opozabil, avand chiar si coada ca instrument de apucare, de agatare... Si invata... invata... De la noi, de la neamurile lor..
  Fiecare segment al vietuitoarelor au intrat prin Creatie la folosirea corpurilor create de entitatile din dimensiunea paralela de ajutor si au segmente COMUNE cu al altor vietuitoare, prin prisma carora se pot intelege, se pot manifesta in RELATII unele cu altele, se pot hrani, fromand lanturi trofice planetare... Hm! Mai vorbim!!
  Este de comentat, de asemenea, faptul ca exista o simtire, o transformare, o completare mereu crescanda, la fiecare nivel al vietii - si nu numai pe Pamant... Pentru fiecare fel de vietuitoare exista un fel de METANOYA, la nivelul sau de perceptie si de transformare profunda.. Pentru fiecare om pe care il dispretuim exista astfel de METANOYA... dar noi nu vedem acum... Am avut prilejul sa vad oameni simpli, fara scoala, dar plini de o credinta a lor personala, care ii transforma vizibil de la o perioada la alta... transformati in chiar trasaturile lor... in tinuta corpului lor.. MULT MAI MULT VIZIBIL DECAT LA CEI CARE SE BATEAU CU PUMNUL IN PIEPT IN NUMELE CREDINTEI PE CARE O PROPOVADUIAU... Am inteles insa ca fiecare om are calea lui si pentru fiecare in parte exista exemplele pe care le necesita...

  RăspundețiȘtergere
 2. Am fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Nu putem avea stramos un cimpanzeu sau mai stiu eu ce animal preistoric.
  La facerea lumii, Creatorul a asezat fiecare lucru ( animal, planta ) la locul sau ... n-a precizat in geneza " cimpanzeu ... vei evolua, si la un moment dat vei deveni om ... "

  A facut omul asa cum ne stim "cu inima si constiinta" cu gandire si simtire, cu emotii, bucurii, si sentimente profunde.
  ( si ne-a dat un liber albitru, un filtru prin care sa cernem fiecare fapta, fiecare alegere, fiecare intamplare, si ne-a mai dat libertatea, de a deveni "orice" ... alegand la intamplare sau nu, o anume cale ...

  Ne-a aratar binele si ne-a facut cunoscut raul, dar nu ne-a impus nici una nici alta, a lasat la atitudinea noastra ce alegem pentru noi insine. ( ma intreb daca a facut totusi o treaba buna cand ne-a dat mana libera ?! parerea mea e ca nu prea ne descurcam :))) )

  in fine ... suntem unici, si suntem OAMENI!
  Suntem asemeni lui Dumnezeu, Creatorul tuturor celor vazute si nevazute!
  Suntem noi si suntem liberi sa credem ce dorim!

  Mi-a placut postul. Bravo!

  RăspundețiȘtergere
 3. Super! Ma bucur mult!
  Doua comentarii la un interval de exact 13 minunte unul de celalalt :)!
  Dincolo de gluma, imi exprim bucuria ca simtiti si patrundeti existenta unei cunostinte mult prea inalte, care a creat totul, noua asemeni lor, conferindu-ne o calitate pura: alegerea (indiferent pe ce nivel de intelegere ne-am afla la un moment dat, ma gandesc ca fiecare se afla in fata alegerii, totul reducandu-se in cele din urma la ultimul nivel al descompunerii: binele vs. raul!

  Au facut, ma gandesc acum, maine mai intens sau nu, o treaba excelenta: nimeni nu obliga la iubire sau ura, esti liber sa simti si sa alegi!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ecce economistul!!!!!
  Eu inca ma mai lupt cu inventarierea (mai am procesul verbal si gata) si cu lucrarile de prezentare la bilant... noroc cu voi, prietenii mei de pe net, ma destindeti un pic... La ora aceea la care am scris eram deja obosita iar acum (acum am apucat sa mananc si eu o mancare calda) parca nici nu stiu pe ce lume sunt de toropeala.. si astept sa inceapa la ora 23,00 StarGate!! Si pana atunci am de facut o corectura la site, apropos de metanoya, pentru Sisteme Corporale!!
  Cum sa nu simti... Sau mai bine zis... fericit acela care simte!! Uite, oricat as fi de obosita, simt ca o boare care ma atinge, cand ma gandesc ca EXISTA.. si totul devine diafan si luminos... se inmoaie sufletul .. simti libertatea si bucuria de a face orice liber si fericit...
  (a innebunit Cristiana!!! pana sambata nu mai ma duc in vizita pe la nimeni!! Va doresc o saptamana de vis!!)

  RăspundețiȘtergere