vineri, 30 ianuarie 2009

CER APLECAT

INTRO:
7 planset - zambet 1
6 stropi reci - raze calde 2
5 cenusiu - albastru 3
4 intuneric - lumina 4
3 nori - iertare 5
2 cadere - ridicare 6
1 eu - Dumnezeu 7


Cer aplecat, astazi mult prea obosit si trist, peste noi se-ncovoaie
de cateva zile tot ne plange stropi reci, reci de ploaie,
si plumburiul norilor ce-l fac atat de-ntunecat
privirii noastre devenind mult, mult prea apropiat,
caci el parca sta sa cada!

Acoperit d-un cenusiu voal, al soarelui zambet sta acum ascuns
ochilor, ce nu mi-i mai pot clati-n nemarginirea albastrului senin,
il simt, il simt atat d'aproape insa, dincolo de norii azi de nepatruns,
primind din inaltul linistit, astazi ai cerului lacrimi-picuri reci,
dar razele tale le port in gand, mereu incalzindu-ma lin.

Cer aplecat, acum in fata ta umil...Doamne
in aste zile cand greu m-ai pus la-ncercare,
iertare, iertare furtunii de cuvinte reci, peste a catorva
varsat-am far' prea bine a cugeta; ridica-mi norii, curata-ma, lumina-ma,
a ta prezenta necesara ma inspira, caci stau mereu a / ma ridica!

Zambetul soarelui a-l revedea, lumina ta, lumina acestuia si altora a o cuvanta!

4 comentarii:

  1. Stii ce mi-au spus mie de mult ajutatorii mei astrali?? (numeste-i ingeri sau cum vrei, eu nu ma laud ca vorbesc cu Dumenezeu, sau cu Iisus, etc, mi s-ar parea ca distrug intrega corola de minuni a lumii!!) SA MA BUCUR DE FIECARE RAZA DE SOARE, DE FIECARE NOR DE PE CER, DE FIECARE STROP DE PLOAIE...
    Si mai ales (ceea ce mie mi s-a parut uluitor!!) sa ma bucur de LUMINA DE LA UN SINGUR SOARE!!! Din acea zi mi-am dat seama cat de putin recunoscatori suntem pentru fiecare lucru in parte pe care ni-l da Dumnezeu !! Desconsideram umbra si intunericul - si numai prin el intelegem toate firele nestiute ale luminii, desconsideram noroiul - desi el nu este decat materie in descompunere, prin virtutile carora suntem chiar noi azi.. recompusi prin mâna măiastră a unor forţe creatoare pe care nu le intelegem si de aceea le negam..
    Si lista etc.-urilor poate fi lunga...

    De atunci fericirea mea ale alte dimensiuni. Cred ca ma bucur alaturi de Dumnezeu de fiecare lucrusor in parte!! Si de oameni, si de vietuitoare..

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu ce a fost cu intrarea comentariului de mai sus, voiam sa scriu doar ca Cristiana... in fine, asta este, nu vreau publicitate la tot pasul... modestia nu strica nimanui...

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Cristiana!
    Multumesc!
    Ma vad nevoit a reveni, c'un comentariu adresat tie si tuturor celor - cele de mai sus, daca vor citi:
    cu Dumnezeu incerc a vorbi prin rugaciune, prin rugaciune!, si niciodat pe acest site, cat priveste lauda, numele lui fie laudat!
    Am pornit de la un joc de cuvinte, in intro, neintamplator aranjat, mai apoi in cateva versuri dezvoltat; am dorit a exprima o punte intre doua planuri; poate am gresit pornind de la eu, insa acel eu - poate fi oricare;
    hei, planul omului lipsit de Dumnezeu, traseul sau (1,2.....7) si planul divin, dincolo de norii greselilor fiecaruia, traseul sau, de la zambet la ridicare inspre el.
    ?!?!?!? ce lauda, ce publicitate, ce modestie?!?!? un simplu joc de cuvinte, ce se vrea a fi poezie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai incercat sa vorbesti cu Dumnezeu ca si cu un prieten? Ca si cu fratele tau? Sa vezi cum te simti? Parerea mea este ca... El se va simti mult mai bine!!! Poate vrei asta!!! El nu se simte mai bine daca stam in genunchi , facem mătănii, facem rugaciuni .. de fapt vrea dialog cu noi, nu texte preconcepute (eventual de altii)........ Cred ca Dumnezeu a creat cuvantul SPORTIV si este cel mai mare olimpic al lumii.. Si de aici i se trage numele muntelui de... Olimp (stii, chestia cu zeii !!!)

    (Si parerea mea este ca nu trebuie sa ne raportam la cei care citesc neaparat, sa fim mai altfel pentru ca cineva ne citeste.. Mi-am dat seama de asta cand am inceput sa vad ca si altii decat prietenii mei citesc blogurile mele si stateam cu cineva foarte sever pana la 1 noaptea sa refacem textele, pana cand o cititoare cu care am discutat recent ne-a spus ca devin altceva decat spontana si tocmai spontaneitatea contează in orice dialog... Zau ca are dreptate!! Cand este vorba de informatie - da, sa fie clara.. dar cand este vorba de emotie - sa fim spontani.. Uite, eu nu mai scriu, ca sa nu iti fac impresie ... "relativă" pe blog!!! (considera emoticon "râde cu gura până la urechi" !!! ca un copil!!!)

    RăspundețiȘtergere